2014 m. gegužės 20 d., antradienis

Pustulinė delnų ir padų psoriazė


PUSTULINĖ DELNŲ IR PADŲ PSORIAZĖ
(Psoriasis pustulosa palmoplantaris)

Šios ligos metu delnų ir padų odoje stebimas paraudimas, 1-4 mm dydžios pustulės, padidėjęs odos ragėjimas. Dažnai nėra kitų psoriazei būdingų pokyčių odoje. Ši odos liga įprastai pasireiškia 30-50 metų amžiaus žmonėms, neretai po infekcijos. Dažniau serga rūkantys asmenys. Šią būklę reikėtų skirti nuo delnų ir padų dishidrozės, grybelinės infekcijos.
KLINIKINIAI ATVEJAI

(1)

62 metų moteris kreipėsi konsultacijai dėl apie metus laiko varginančių bėrimų delnų ir padų srityje. Odos priežiūros kremai būklės negerino. Moteris daug metų rūko.
Objektyviai: delnų centrinėje bei padų skliautų srityse stebimos paraudę hiperkeratotinės plokštelės griežtomis ribomis ir daugybinės pustulės.




Gydymui skirtos vonelės su medžiagomis turinčiomis odą sutraukiantį bei antiseptinį poveikį, vaistai, slopinantys odos uždegimą ir intensyvios rankų priežiūros priemonės.

2 komentarai:

  1. Visai ne kaip atrodo pėdos ir rankos pateiktose nuotraukose. Man lupasi padų oda, būtų naudinga sužinoti, kaip turėčiau prižiūrėti tokius besilupinėjančius kojų padus. Beje gal tai galėjo atsirasti nuo prakaitavimo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokie vaistai padeda nuo padų žvynelinės?

    AtsakytiPanaikinti